cart

Home > Informatie > Deca, Nandrolone, massabouwer anabolenprofiel

Deca, Nandrolone, massabouwer anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Deca, Nandrolone Decanoate, Durabolin, Nandrolone Phenylpropionate, Profiel

Onderwerp: Deca / Nandrolone Decanoate, NPP werking, gebruik en bijwerkingen

Deca, Nandrolone, is één van de meest populaire anabole steroïden. Het is Testosteron, maar dan zonder de androgene bijwerkingen. Het is een van de beste massabouwers. Lees meer over Nandrolone.

Werkzame periode Deca (nandrolone decanoate): 14 tot 16 dagen
Durabolin (nandrolone phenylpropionate): 2 tot 3 dagen
Toediening Injectie van oplossing in olie
Dosis Deca (nandrolone decanoate): 200 tot 800 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
Durabolin (nandrolone phenylpropionate): 150 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
Acne Ja, bij hoge doses en gevoelige personen
Waterretentie Ja, de kortwerkende versie minder dan de langwerkende (deca)
Hoge bloeddruk Afhankelijk van de dosis
Beschadiging lever Nee
Aromatisering Laag, aromatiseert naar onschuldige oestrogeneenvarianten
DHT conversie Laag, converteert naar minder actieve DHT-varianten
Onderdr. hormoonprod. Extreem bij de langwerkende versie, lager voor de kortwerkende versie (door de lagere dosering)
Extra  

Nandrolone Decanoate, ook wel bekend als Deca, is de meest bekende vorm van Nandrolone, het is tevens een van de meest populaire steroïden. De kortwerkende versie van Nandrolone is Nandrolone Phenylpropionate, of NPP. Nandrolone is alleen verkrijgbaar in injecteerbare vorm.

Nandrolone is bijna identiek aan Testosteron. Er is een kleine modificatie uitgevoerd om omzetting van Tesosteron naar het androgene DHT te voorkomen. Het resultaat is dat Nandrolone omgezet wordt naar een veel minder androgene stof. Hierdoor komen androgene bijwerkingen als verlies van hoofdhaar en prostaatgroei bij Deca niet voor.

Deca aromatiseert naar een zwak oestrogeen. Maar het heeft wel wat progestagene activiteit. De bijwerkingen hiervan zijn hetzelfde als die van oestrogene middelen, maar komen zelden voor.

Uiteindelijk is Deca (Nandrolone) dus een sterkere anabole steroïde dan Testosteron, maar dan met minder bijwerkingen.


Werking van Nandrolone (Deca)

Nandrolone vergroot de spiermassa op twee manieren: ten eerste vergroot het de stikstofretentie van de spiercellen. Dat betekent dat de spiercellen meer eiwitten, die allemaal stikstof bevatten, gaan vasthouden. Daardoor gaat de eiwitsynthese, en dus spiergroei, sneller. Ten tweede aromatiseert een klein deel van de nandrolon naar een krachtige vorm van oestrogeen. Deze zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon. Ook kan Nandrolone het aantal androgeenreceptoren gigantisch doen stijgen. Omdat maar een klein deel van de in het lichaam aanwezige Nandrolone aromatiseert zijn er weinig oestrogene bijwerkingen. Helaas kan Nandrolone zich ook binden aan de progesteronreceptoren in borstweefsel en zo gynecomastie verergeren. Dit verschijnsel komt zelden voor, maar als het gebeurt kan Nolvadex of Clomid genomen worden om de voor gynecomastie ook benodigde oestrogeenreceptoren te bezetten. Bij sterker aromatiserende middelen zoals Testosteron kan dan een aromataseremmer genomen worden zoals Proviron, Masteron of voldoende Boldenone. Ook Winstrol kan helpen, omdat het zich bindt aan de progesteronreceptoren en de binding van Nandrolone aan deze receptoren dus vermindert.

Een ander voordeel van Nandrolone is dat het zorgt voor meer vocht in de gewrichten. Het is niet bekend hoe dit werkt, maar het resultaat is dat met hoge gewichten getraind kan worden zonder pijn.

Van Nandrolone zijn twee varianten verkrijgbaar, een langwerkende Nandrolone Decanoate en een korter werkende Nandrolone Phenylpropionate. Praktijkervaringen wijzen uit dat de gebruiker bij Nandrolone Phenylpropionate minder vocht vast houdt en dus de gewonnen massa kwalitatief beter is. Van Nandrolone Decanoate is bekend dat het zeer lang in het lichaam aanwezig blijft, hierdoor duurt het ook lang voor het natuurlijke testosteronniveau hersteld is. Om dit op te lossen wordt gesuggereerd een langwerkende Testosteron twee weken langer te nemen dan Deca. Ook is een sterke nakuur nodig. Een alternatief voor Deca is Boldenone.


Gebruik van Nandrolone

Nandrolone Decanoate moet elke week geïnjecteerd worden en Nandrolone Phenylpropionate om de 4 dagen. Om maximaal van de Decanoate variant te profiteren moet het zeer lang genomen worden, liefst meer dan 12 weken, het begint namelijk pas na een week of 6 goed te werken. Voor beide varianten zijn doseringen van 200 tot 600 mg/week normaal, 400 mg komt het meest voor. De dosis kan verhoogd worden naar enorme waarden zonder veel bijwerkingen, maar tussen de 1000 en 1500 mg/wk geeft verhogen van de dosis bijna geen extra resultaat. Vanwege de milde androgene bijwerkingen kan Deca ook worden genomen door vrouwen en dan is 50 - 150 mg/wk voldoende om mee te beginnen. Nandrolone wordt meestal gebruikt om te bulken. Verder is nandrolone een goede combinatie met vrijwel alle verkrijgbare steroïden, maar vooral met Testosteron. Deca onderdrukt de natuurlijke hormoonproductie van het lichaam sterk en blijft lang actief, daarom moet 2 weken na de laatste deca injectie begonnen worden met 4 weken Nolvadex of Clomid. Een stack van Deca, Testosteron en Dianabol als kickstart is een van de meest populaire bulkkuren. Door de aromatiserende Testosteron en Dianabol wordt het risico op gynecomastie groter, waardoor het verstandig is om hier een aromataseremmer als Proviron bij te gebruiken of Nolvadex of Clomid bij de hand te hebben voor het geval gynecomastie de kop op steekt. De combinatie met Trenbolone, die zich nog sterker aan de progesteronreceptor bindt dan Nandrolone, is vragen om gynecomastie. Deze combinatie moet dus niet genomen worden zonder voorzorgsmaatregelen.


Bijwerkingen van Nandrolone

Doordat Nandrolone, en dan vooral de langwerkende versie, de hormoonproductie flink kan onderdrukken zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen soms tijdelijke erectiestoornissen optreden, die staan ook wel bekend als "deca dick". Verder kunnen acne en vette huid, hoge bloeddruk optreden. Ook gynecomastie kan voorkomen bij bepaalde gebruikers. Het gezicht van de gebruiker kan wat opzwellen door waterretentie. Bij vrouwen kan zeer lichte vermannelijking optreden.

Vanwege de erectiestoornissen en sterke onderdrukking van testosteronproductie, wordt Nandrolone vaak gecombineerd met Testosteron. Sommige gebruikers hebben aan 200 mg/wk Testosteron voldoende om zich goed te voelen bij Deca. Anderen moeten enkele honderden mg's meer Testosteron nemen dan Deca. En dan zijn er ook nog gebruikers die helemaal geen Testosteron bij Deca hoeven nemen omdat ze nergens last van hebben.

Dit komt vooral doordat Nandrolon werkt op de progesteron receptor. Om dit in de hand te houden kan ook Cabergoline of Femara genomen worden. Dat laatste product werkt op zowel de oestrogeen als progesteron receptors.


Nandrolone (Deca) kuren

In onze webshop zijn Deca (Nandrolone Decanoate) en NPP (Nandrolone Phenylpropionate) te koop.

Testosteron / Deca massakuur medium: de ultieme massakuur voor beginners, staat garant voor veel spiermassa waardoor deze kuur zeer populair is

Testosteron / Deca massakuur licht: hetzelfde als de massakuur hierboven, maar dan met een lagere dosis waarmee absolute beginners voldoende massa kunnen pakken.

Deca wordt hedendaags gebruikt in de medische wereld, daarom is er veel meer informatie over te vinden. Een aardig Nederlands artikel over Deca, het Farmaceutisch Kompas heeft informatie over Nandrolone en natuurlijk Wikipedia over Nandrolone.