cart

Home > Informatie > Dianabol, orale massabouwer, anabolenprofiel

Dianabol, orale massabouwer, anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Dianabol, Methandrostenolone, Profiel

Onderwerp: Dianabol / Methandrostenolone werking, gebruik en bijwerkingen

Dianabol zorgt voor veel massa en explosiviteit. Deze anabole steroïde werd gebruikt door de klassieke bodybuilders. Lees in dit profiel meer over de werking en bijwerkingen van Dianabol.

Werkzame periode 3 tot 8 uur
Toediening Pillen
Dosis 20 tot 50 mg/dag, voor vrouwen 5 tot 10 mg/dag
Acne Mogelijk, zeker bij hogere doses
Waterretentie Ja
Hoge bloeddruk Ja
Beschadiging lever Ja
Aromatisering Ja
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Ja, vooral bij hogere doses en lange kuren
Extra  

Dianabol is een van de beste steroïden voor explosiviteit en spiermassa. In de tijd van Larry Scott, Arnold Schwarzenegger en Frank Zane werd het veelvuldig gebruikt door bodybuilders, vaak in combinatie met testosteron.

Oorspronkelijk is Dianabol ontworpen voor hormoonvervangingstherapie en het is daarnaast toegepast om spierverlies door een aantal ziektes te compenseren. Toen bleek dat het maar weinig gebruikt werd voor medische doeleinden, maar wel veel door bodybuilders, moesten fabrikanten in de westerse wereld stoppen met de productie van Dianabol.

Werking van Dianabol

Dianabol werkt licht via de androgeenreceptor en heeft daardoor een beperkte invloed op je hormoonhuishouding. Het heeft een grote invloed op de eiwitsynthese in je lichaam, bevordert het herstellen van het glycogeengehalte na de training en vergroot de spierkracht op een zeer directe manier. Omdat ook deze (doorgaans) orale steroïde gemodificeerd is om opname door de lever te overleven is het behoorlijk giftig voor de lever, daarom mag dit middel maar voor korte tijd gebruikt worden. Methandrostenolone aromatiseert sterk, waardoor de gebruiker last kan krijgen van bijwerkingen ten gevolge van oestrogeen, daardoor is het niet geschikt voor een cutkuur. Dianabol is niet geschikt voor duursporters omdat het de celademhaling en het aantal rode bloedlichaampjes vermindert. Ten slotte zorgt Dianabol voor een reductie in cortisol van ruim 50 %.


Gebruik van Dianabol

Omdat Dianabol snel spiermassa en kracht geeft en in kleine mate via de androgeenreceptor werkt en dus niet met andere stoffen om deze receptor concurreert, is het zeer geschikt om een kuur met langwerkende producten te kickstarten. Hier wordt het dan ook veelvuldig voor gebruikt. De eerste 4-6 weken van de kuur kan 20 tot 40 mg dianabol per dag genomen worden. Dianabol kan ook alleen genomen worden en in combinatie met Primobolan of Winstrol. Dan is 20 tot 40 mg Dianabol voor 6 tot 8 weken normaal. Dianabol geeft al resultaat vanaf 10 mg per dag en ervaren gebruikers nemen zelfs 100 - 150 mg/dag. Dat laatste heeft weinig zit, want de resultaten worden op een gegeven moment niet meer beter terwijl de bijwerkingen wel erger worden.

Dianabol is maar kort actief, namelijk 3 tot 8 uur. Om deze reden moet de dosis zo veel als mogelijk over de dag verdeeld worden. 4 pillen zouden dan verdeeld worden over 4 keer 1 pil. Sommige experts suggereren dat je 's nachts geen Dianabol hoeft te nemen, omdat het ook weer zo snel actief is.

Omdat Dianabol zo giftig is voor de lever kan het beter niet voor langere tijd genomen worden. Om de bijwerkingen ten gevolge van aromatisering naar oestrogeen te remmen kan nolvadex of zelfs Arimidex bij de dianabol genomen worden. Een nakuur met Nolvadex of Clomid is nodig om de natuurlijke aanmaak van testosteron te helpen opbouwen.


Microdosing Dianabol

In de bodybuilding wereld gaat het idee rond dat het mogelijk is om kleine doses Dianabol te nemen zonder consequenties voor je hormoonproductie. Dianabol heeft geen grote invloed op je hormoonhuishouding en is maar kort actief. Je zou dus als je 's ochtends wakker wordt 10 mg Dianabol kunnen nemen zodat dit samen valt met je eigen natuurlijke Testosteronpiek. Op deze manier heeft het lichaam niet inde gaten dat er extra hormonen in het lichaam aanwezig zijn en zou de lichaamseigen hormoonproductie niet aangetast worden, terwijl wel genoten kan worden van de voordelen van Dianabol. Dit zijn een grotere kracht en spiermassa en een gehalveerde cortisol activiteit. Of dit in de praktijk werkt is niet bekend.


Bijwerkingen van Dianabol

Mogelijke bij werkingen zijn acne en vette huid, hoge bloeddruk. Ook kunnen bij hogere doses en/of lange kuren de testikels tijdelijk krimpen. Doordat Dianabol wordt omgezet naar een effectief oestrogeen kunnen hieraan gerelateeerde bijwerkingen optreden, zoals het vasthouden van water en gynecomastie, vooral bij gevoelige individuen. Verlies van hoofdhaar is geen punt bij Dianabol, want het converteert zo goed als niet naar een sterk androgeen. Sommige mensen kunnen last hebben van toename van het lichaamshaar en uitvallen van het hoofdhaar. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden. Ten slotte is Dianabol natuurlijk giftig voor de lever. Wanneer het maar voor korte tijd genomen wordt zal dit geen problemen veroorzaken.


Dianabol kuren

In onze webshop hebben we Dianabol te koop.

Dianabol only: een leuk beginnerskuurtje waarmee verrassende resultaten in spiermassa en -kracht geboekt kunnen worden

Winstrol met Dianabol: een wat zwaardere combinatie met dianabol voor flinke spiermassa en -kracht

Testosteron - Deca massakuur licht en Testosteron - Deca massakuur medium: veel spiermassa met Testosteron en Deca en een kickstart van Dianabol

Testosteron - Boldenone massakuur licht en Testosteron - Boldenone massakuur medium: veel spiermassa, maar weinig waterretentie met Testosteron en Boldenone en een kickstart van Dianabol


Voor meer informatie zie Dianabol steroid profile en Wikipedia over Dianabol