cart

Home > Informatie > Primobolan, droge massabouwer, anabolenprofiel

Primobolan, droge massabouwer, anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Primobolan, Methenolone Acetate, Methenolone Enanthate, Profiel

Onderwerp: Primobolan, Methenolone Enanthate en Acetate werking, gebruik en bi...

Primobolan staat bekend als een milde steroïde die voor droge spiermassa zorgt met zeer lichte androgene bijwerkingen. Lees meer over Primobolan.

Werkzame periode Primobolan enanthate: 10 tot 14 dagen
Primobolan acetate: 4 tot 6 uur
Toediening Primobolan enanthate: injecteerbare oplossing
Primobolan acetate: pillen
Dosis Primobolan enanthate: 400 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
Primobolan acetate: 50 tot 150 mg/dag, vrouwen 50 tot 75 mg/dag
Acne Ja, maar vooral bij hoge doses (injectie), zelden (pillen)
Waterretentie Laag (injectie), niet (pillen)
Hoge bloeddruk Zelden
Beschadiging lever Laag
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Ja (injecties), laag (pillen)
Extra  

Primobolan is verkrijgbaar in pilvorm en injectie. Het een milde steroïde met zeer lichte androgene bijwerkingen.


Werking

Primobolan kan niet aromatiseren, waardoor de gebruiker geen vocht vast gaat houden. Daarnaast zorgt het door een lichte, androgene werking voor vetverlies. Hierdoor is Primobolan geschikt voor cutkuren. Er wordt geclaimd dat Primobolan spiermassa opbouwen doordat het dezelfde werking heeft als Nandrolone en Boldenone, maar dat is twijfelactig, gezien de eigenschappen van Primobolan. Gebruikers claimen dat bij Primobolan minder massa opgebouwd wordt. Omdat het zo'n lichte, androgene werking heeft en androgene bijwerkingen zelden voorkomen, is Primobolan een populaire steroïde voor vrouwelijke sporters.


Gebruik

Er zijn twee vormen van Primobolan verkrijgbaar; een korte ester voor orale inname en een langere ester om te injecteren. Methenolone Acetaat is verkrijgbaar in pilvorm en is niet erg giftig voor de lever. Hiervan moeten dagelijks hoge dosissen van 80 - 150 mg genomen worden omdat een relatief lage hoeveelheid opname door de lever overleeft. Methenolon Enanthaat is een langwerkend injecteerbaar middel en daardoor gemakkelijk in gebruik. Hiervan moet een relatief hoge dosis genomen worden voor resultaat, minimaal 400 mg per week. Vrouwen hebben voldoende aan 50-150 mg per week en bij deze doses treed geen tot weinig vermannelijking op. Omdat het middel langwerkend is, moet het bij voorkeur in een lange kuur genomen worden. Primobolan heeft geen grote, maar wel een merkbare, invloed op de natuurlijke hormoonproductie en daarom moet een kuur altijd worden afgesloten met een nakuur van Nolvadex of Clomid. Primobolan wordt vaak gebruikt als alternatief voor Nandrolone of Boldenone tijdens een cut stack.


Bijwerkingen

Bij gebruik van Primobolan zal de zaadproductie verminderen waardoor de testikels tijdelijk krimpen. Verder zorgt het mogelijk voor een toename in lichaamshaar en lichte vermannelijking. Acne komt zelden voor. Al met al is Primobolan een milde steroïde. Primobolan is niet giftig voor de lever en beschadigt andere organen ook niet. Daarom kan het gedurende langere tijd genomen worden zonder risico. Het zorgt ook bijna niet voor vermannelijking bij vrouwen.


Meer info over Primobolan.