cart

Home > Informatie > Boldenone, Equipose, bulk helper, anabolenprofiel

Boldenone, Equipose, bulk helper, anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Boldenone, Equipoise, Boldenone Undecylenate, Profiel

Onderwerp: Boldenone Undecylenate / Equipose werking, gebruik en bijwerkingen

Boldenone is een bijzonder product dat ingezet kan worden voor uithoudingsvermogen, door productie van EPO, en voor droge bulkkuren. Het zorgt namelijk voor massa en gaat productie van oestrogeen tegen. Het is mild en heeft zelfs bij hoge doses weinig bijwerkingen, terwijl resultaten wel groter worden. Lees meer over Boldenone.

Werkzame periode 14 tot 16 dagen
Toediening Injecteerbare oplossing in olie
Dosis 400 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 150 mg/week
Acne Zelden
Waterretentie Laag
Hoge bloeddruk Zelden
Beschadiging lever Nee
Aromatisering Laag
DHT conversie Laag
Onderdr. hormoonprod. Medium
Extra Aantrekkelijk middel voor massakuren doordat het, naast anabole effecten, voor honger zorgt

Boldenone is een van de eerste anabole steroïden die als variant van Testosteron is ontwikkeld. Het bestond al eerder dan Dianabol en Dianabol is eigenlijk Boldenone dat is gemodificeerd om opname via de spijsvertering mogelijk te maken. Boldenone heeft echter compleet andere eigenschappen dan Dianabol. Pas later werd Boldenone op de markt gebracht onder de naam Equipose voor gebruik in dieren, vooral paarden. Onder bodybuilders is het echter populairder dan onder dierenartsen.

Boldenone lijkt qua werking en resultaten op nandrolone, maar is veiliger doordat de kans op gynecomastie kleiner is. Behalve spiergroei en meer spierkracht zijn er een aantal interessante bijwerkingen.
Ten eerste zorgt het voor meer honger, wat een voordeel is tijdens bulkkuren.
Ten tweede geeft het meer uithoudingsvermogen doordat het de productie van EPO in het lichaam stimuleert.
Ten slotte blokkeert Boldenone de werking van aromatase, waardoor het oestrogeen gerelateerde bijwerkingen van andere anabole steroiden vermindert of voorkomt.


Werking van Boldenone

Boldenone vergroot de spiermassa op twee manieren: ten eerste vergroot het de stikstofretentie van de spiercellen. Dat betekent dat de spiercellen meer eiwitten, die allemaal stikstof bevatten, gaan vasthouden. Daardoor gaat de eiwitsynthese, en dus spiergroei, sneller. Ten tweede aromatiseert een klein deel van de boldenone naar oestrogeen. Deze zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon. Ook doet boldenone het aantal androgeenreceptoren gigantisch stijgen. Omdat maar een klein deel van de in het lichaam aanwezige boldenone aromatiseert, nog minder dan bij nandrolone zijn er weinig oestrogene bijwerkingen, sterker nog, Boldenone kan aromatase blokkeren. Daarnaast zorgt boldenone voor meer honger, zodat de gebruiker meer kan eten. Hierdoor is het zeer geschikt voor een bulkkuur. Doordat boldenone de vasculariteit vergroot en weinig vochtretentie veroorzaakt wordt het ook wel gebruikt in een cutkuur. Boldenone kan zich niet binden aan progestaronreceptoren, daardoor en door de geringe aromatisering is de kans op gynecomastie zeer klein en is boldenone veiliger dan Deca (Nandrolon Decanoate). Boldenone kan zelfs gynecomastie door andere anabolen voorkomen. Boldenone is voor duursporters en voor bodybuilders in de cut interessant omdat het de productie van het hormoon stimuleert dat ook wel bekend staat als EPO. Dit hormoon zorgt ervoor dat er meer rode bloedlichaampjes in het bloed komen, waardoor het uithoudingsvermogen verbetert. Omdat vermannelijking door boldenone vrijwel nooit voorkomt is dit ook een aantrekkelijk produkt voor vrouwelijke sporters, die het natuurlijk op een veel lagere dosis gebruiken dan mannen.


Gebruik van Boldenone

Omdat Boldenone Undecylenate nog langwerkender is dan Deca moet het ook bij voorkeur voor minstens 10 weken gebruikt worden, 15 weken is beter. De gebruikte dosis hangt af van het doel van de kuur. Voor uithoudingsvermogen geeft Boldenone prima resultaat vanaf 250 mg per week. Voor massakuren begint Boldenone vanaf 500 mg/wk goed te werken, bij 1000 - 1500 mg per week werkt Boldenone optimaal. De dosis kan zelfs verhoogd worden naar 3000 - 3500 mg per week als de kuur maar in balans blijft, zie "Boldenone als aromataseremmer" hieronder. Pas dus op met het combineren van Boldenone met Masteron of Proviron, want deze middelen kunnen de balans verstoren waardoor er te weinig oestrogeen beschikbaar is. Boldenone is zeer mild en zelfs bij die hoge doses hebben gebruikers weinig last van bijwerkingen, terwijl het bij hogere doses wel steeds meer resultaten blijft geven, dit in tegenstelling tot de meeste andere anabolen. In een cutkuur kan boldenone gecombineerd worden met Winstrol, Testosteron Propionaat en Trenbolone Acetaat of Parabolan. Vanwege de verhoogde eetlust is het echter logischer om Boldenone te gebruiken in een bulkkuur met lange Testosteron esters zoals Testosteron Enanthaat of Cypionaat. Als nakuur moet 2 weken na de laatste boldenone injectie gestart worden met 4 weken Nolvadex of Clomid. Een voorbeeld van een zeer effectieve bulkkuur met opmerkelijk weinig bijwerkingen is 1000 mg Testosteron Enanthaat en 1500 mg Boldenone per week voor 10 - 20 weken. Als je beginner bent dan kun je beter eerst een aantal kuren nemen met lagere doses.


Boldenone als aromataseremmer

Wanneer de resultaten en werking van anabole steroïden behandeld wordt, komen omzetting van deze anabole steroïde door aromatase, naar oestrogeen, en 5-alfa-reductase, naar androgeen, bijna altijd ter sprake. Dat komt omdat deze omzettingen voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het aan- of afwezig zijn van bepaalde voordelen of bijwerkingen. Er vinden echter veel meer omzettingen plaats in het lichaam. Door deze omzettingen kunnen anabolen in honderd verschillende stoffen veranderd worden voordat ze uiteindelijk het lichaam verlaten. Deze stoffen heten metabolieten van de anabole steroïde en hebben allemaal hun invloed op het lichaam, maar vaak is deze invloed insignificant en hun hoeveelheid te klein.

Enkele metabolieten van Boldenone zijn aromataseremmers en ze zijn bepalend voor het gedrag van Boldenone bij grotere doses. Boldenone wordt vaak gestackt met andere anabole steroïden, vooral Testosteron. De metabolieten van Boldenone, met aromataseremmende eigenschappen, zorgen er in zo'n kuur voor dat Testosteron minder converteert naar oestrogeen. Daardoor worden bijwerkingen als gynecomastie en waterretentie minder. Als er echter te veel Boldenone wordt toegevoegd aan de Testosteron, dan wordt er geen oestrogeen meer geproduceerd. Ten eerste is dit ongezond als dit langer aanhoudt, maar het zorgt ook voor angsten. Dit is dus iets wat je in een kuur niet wilt.

Om die reden is een balans tussen het aromataseremmende Boldenone en aromatiserende anabole steroïden dus belangrijk. Bij anabolen die veel aromatiseren, zoals Testosteron, ligt deze balans bij de verhouding 2:3. Daar komt bovenstaande kuur met 1000 mg/wk Testosteron en 1500 mg/wk Boldenone vandaan. Wanneer Boldenone wordt gecombineerd met anabolen die minder aromatiseren dan ligt de ideale verhouding bij 1:1.


Bijwerkingen van Boldenone

Doordat Boldenone de hormoonproductie licht onderdrukt, zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen heel soms tijdelijke erectiestoornissen optreden. De lichaamsbeharing kan soms toenemen. Verder kunnen heel soms acne en vette huid, hogebloeddruk en afname van het goede cholesterol optreden. Gynecomastie en waterretentie komen niet voor, vooral door de metabolieten van Boldenone als aromataseremmers. Bij vrouwen kan lichte vermannelijking optreden bij hoge doses.

Boldenone is niet levertoxisch en het verslechtert cholesterolwaarden, maar niet zo erg als andere anabole steroïden die sterkere androgenen zijn. Daarom kan Boldenone voor langere tijd gebruikt worden. Boldenone wordt wel omgezet naar een sterker androgeen, maar niet zo sterk als bij veel andere anabole steroïden. Er kan wel verlies van hoofdhaar optreden bij gevoelige gebruikers, maar prostaatgroei wordt door Boldenone niet veroorzaakt.

Doordat Boldenone de productie van EPO stimuleert en er daardoor meer rode bloedcellen geproduceerd worden, stijgt de hematocriet waarde. Deze waarde kan voor dokters een indicatie van problemen zijn. Wanneer je Boldenone neemt dan is Boldenone dus de oorzaak van de hoge hematocrietwaarde. Wanneer je geen hoofdpijn hebt en niet sloom bent dan is er geen reden om je hier zorgen om te maken. Nadat je stopt met de kuur gaat de hematocrietwaarde weer snel omlaag naar een normaal niveau.

Er is nog veel meer te vinden over Boldenone; bijvoorbeeld een uitleg vanuit misbruik van Boldenone in honkbal, Wikipedia over Boldenone en USADA.

Boldenone kuren

Wij verkopen Boldenone in onze webshop.

Testosteron / Boldenone massakuur medium: vergelijkbaar met de Testosteron / Deca massakuur, maar misschien nog wel beter doordat Boldenone voor meer honger en minder vochtretentie zorgt

Testosteron / Boldenone massakuur licht: hetzelfde als de medium massakuur hierboven, maar dan met een lagere dosis waarmee een absolute beginner nog genoeg massa kan pakken.