cart

Home > Informatie > Anavar, Oxandrolone, de milde anabool anabolenprofiel

Anavar, Oxandrolone, de milde anabool anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Anavar, Oxandrolone, Profiel

Onderwerp: Anavar / Oxandrolone werking, gebruik en bijwerkingen

Anavar is de meest milde anabole steroïde. Het zorgt voor spierkracht en spiermassa, maar afvallen is met Anavar ook mogelijk. Uniek aan Anavar is dat behaalde resultaten lang zichtbaar blijven. Lees meer over gebruik en bijwerkingen van Anavar.

Werkzame periode 8 tot 12 uur
Toediening Pillen
Dosis 20 tot 100 mg/dag, voor vrouwen is dat 10 tot 15 mg/dag
Acne Nee, alleen bij extreem hoge doses
Waterretentie Zeer zeldzaam
Hoge bloeddruk Nee
Beschadiging lever Ja, maar in beperkte mate
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Weinig, behalve bij hoge doses
Extra Winsten met dit middel, gewonnen spiermassa of verloren vet, blijven lang aanwezig

Anavar met als werkzame stof Oxandrolone is ontwikkeld om de groei (in de lengte) van kinderen te stimuleren. Later is het ingezet om gewichtsverlies ten gevolge van een aantal ziekten tegen te gaan, waaronder AIDS. Ook wordt het toegediend bij brandwonden, omdat het de wonden sneller doet helen.

Voor sporters en bodybuilders is Anavar aantrekkelijk omdat gebruikers zo weinig bijwerkingen ervaren. Ook kan het voor spierkracht zorgen zonder gewichtstoenamen, wat een voordeel is voor competitieve sporters in gewichtsklassen.

Werking van Anavar

Anavar is algemeen bekend als de mildste anabole steroïde. Het heeft een milde anabolische en androgene werking en aromatiseert niet naar oestrogeen. Het verstoort de hormoonproductie van het lichaam maar een klein beetje, daardoor blijft het lichaam gewoon testosteron aanmaken en is een nakuur niet nodig. Hoewel Oxandrolone levertoxisch is is ook dit effect maar zeer gering. Van een kuur anavar win je niet veel spiermassa, maar doordat je geen vocht vasthoudt en er geen nakuur nodig is blijft deze massa goed zitten. In een studie is aangetoond dat de massawinst door Anavar een half jaar na de kuur blijft zitten (1), hetzelfde geldt voor vetverlies. Juist om deze reden is Anavar bij recreatieve athleten in trek om in het voorjaar een beachproof lichaam te creëren, tijdens de zomer blijft dit lichaam mooi ook al hebben ze wat minder tijd om te trainen. Anavar is het meest geschikt om te cutten en tegelijk spiermassa te behouden. Daarnaast zorgt het voor een toename in explosieve kracht terwijl het lichaamsgewicht bijna niet toeneemt, daardoor is het zeer geschikt voor athleten en vechtsporters. Omdat Anavar mild androgeen is kan het ook gebruikt worden door vrouwen. Kortom, Anavar is een milde steroïde die bijna permanente gains levert met weinig bijwerkingen.


Gebruik van Anavar

Zoals hierboven vermeld is Anavar zeer geschikt voor cutkuren en voor extra kracht. Wanneer je een kuur afrondt blijven de resultaten gemakkelijk zitten tot de volgende kuur, wanneer deze weer verder uitgebreid kunnen worden. Anavar is niet geschikt voor een grote massatoename, dus een echte bulkkuur. De minimale dosis Oxandrolone voor mannen is 20 mg, tot een maximum van 100 mg of meer. Ervaren gebruikers nemen soms meer dan 150 mg per dag. Net als met andere anabole steroïden wordt de kans op bijwerkingen groter bij een hogere dosis. Vrouwen kunnen beginnen met 5 - 10 mg en dit geeft al prima resultaat. Indien nodig kunnen ze de dosis voorzichtig verhogen. De dosis moet verdeeld worden over twee momenten op de dag, omdat Anavar een vrij korte halfwaardetijd heeft, net als de meeste andere anabolen in pilvorm.

Doordat het zo mild is kan anavar gemakkelijk langer gebruikt worden, een normale kuur is 8 weken. Anavar wordt regelmatig 12 weken lang genomen en soms ook langer, maar hoe langer de kuur duurt, hoe hoger het risico. Om te cutten kan anavar gestacked worden met Clenbuterol en Winstrol. Een nakuur is niet nodig, behalve bij doses boven de 20 mg Anavar, dan kan een nakuur van 2 weken 20 mg Nolvadex per dag genomen worden. Let op, lage doses Anavar onderdrukken de lichaamseigen hormoonproductie significant wanneer ze langer genomen worden.


Bijwerkingen van Anavar

Hoewel Anavar een van de meest milde anabolen is en daarom een zeer grote populariteit onder amateursporters geniet, kunnen er toch wat bijwerkingen voorkomen. Hoofdpijn, duizeligheid en diarree kunnen voorkomen. Daarnaast kan bij hoge doseringen het libido verminderen. Bij vrouwen die hoge doseringen nemen kan vermannelijking voorkomen, maar veel minder dan bij andere anabole steroïden.

Anavar (Oxandrolone) aromatiseert niet naar oestrogeen en converteert niet naar DHT of een andere sterk androgeen. Dit is een van de redenen waarom het zo mild is en waarom vermannelijking zo mild is bij Anavar.

Bij alle behalve de laagste doses onderdrukt Anavar de hormoonproductie. Dit kan leiden tot een verminderd libido als Anavar niet gestackt wordt met andere middelen.

Anavar is levertoxisch, maar in lage mate. Daarom is het veiliger dan andere anabole steroïden in pilvorm en kan het wat langer genomen worden. Maar het beschadigt de lever wel, dus het is niet geschikt om heel lang achter elkaar te nemen. Daarnaast zorgt Anavar voor een slecht lipidenprofiel in het bloed, wat nog een reden is om het niet te lang achter elkaar te nemen. Dit kan namelijk leiden tot hart- en vaatziekten.

Bridging met Anavar

Af en toe krijgen we vragen of het mogelijk is om Anavar te gebruiken om de hersteltijd tussen kuren te overbruggen. Er zijn op internet teksten te vinden die suggereren dat een lage dosis Anavar de hormoonproductie van het lichaam niet verstoort. Volgens die redenering zou je kunnen bridgen met Anavar of Anavar als PCT (Post Cycle Therapy) kunnen gebruiken om je eigen hormoon productie weer op te starten of je spiermassa kunnen behouden terwijl je hormoonproductie weer op gang komt. Je zou de Anavar alleen 's ochtends kunnen nemen om je hormoonproductie niet te verstoren.

Dit is echter niet correct! Anavar onderdrukt je hormoonproductie altijd, hoe laag de dosis ook is. Bij de laagste doses Anavar gaat het langzaam, maar uiteindelijk stop je met het produceren van Testosteron. Neem na een kuur dus altijd een nakuur en geef je lichaam daarna de tijd om te herstellen.


Anavar kuren

In onze webshop hebben we Anavar te koop.

Anavar only: een leuk beginnerskuurtje waarmee geen spectaculaire, maar wel blijvende resultaten geboekt worden

Winstrol met Anavar: combinatie van Winstrol met het milde Anavar voor cut met solide resultaten


  1. Burns. 2003 Dec; 29(8):793-7 (Bron overgenomen van isteroids Anavar profile)

Voor meer informatie zie Anavar steroid profile en Wikipedia over Anavar.