cart

Home > Informatie > Clenbuterol, vet verbranden, anabolenprofiel

Clenbuterol, vet verbranden, anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Clenbuterol, Clenbuterol Hydrochloride, Profiel

Onderwerp: Clenbuterol Hydrochloride, werking, gebruik en bijwerkingen

Clenbuterol zorgt ervoor dat, voor een paar uur na inname merkbaar, je meer energie gaat verbranden. Pas op dat je niet te veel neemt. Lees hier meer over Clenbuterol.

Werkzame periode Tot 68 uur, maar normaal gesproken tot 5 uur voelbaar
Toediening Pillen
Dosis 100 tot 140 mcg/dag, voor vrouwen is dat 80 tot 100 mcg/dag, zie ook gebruik
Acne Nee
Waterretentie Nee
Hoge bloeddruk Soms
Beschadiging lever Ja, maar in beperkte mate
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Nee
Extra  

Clenbuterol werd oorspronkelijk gebruikt om de ademhaling van paarden met ademhalingsproblemen te vergemakkelijken. Later werd het in bepaalde landen ook goedgekeurd om verlichting te geven bij astmapatiënten.


Werking van Clenbuterol

Clenbuterol is een populair middel om te cutten. Zonder al te diep op de theorie in te gaan, zorgt Clenbuterol voor een verhoogde lichaamstemperatuur doordat het hart sneller gaat kloppen. Als gevolg hiervan versnelt het metabolisme, het lichaam gaat dus meer energie verbruiken. Daarnaast wordt, volgens sommige bronnen, de werking van insuline geremd waardoor meer eiwitten en vetten verbrand worden in plaats van koolhydraten. Ten slotte wordt de ademhaling en transport van zuurstof in het lichaam efficiënter, vandaar de populariteit onder duursporters.


Gebruik van Clenbuterol

Er zijn 3 manieren op Clenbuterol te gebruiken: piramide, 2 weken on - 2 weken off en 2 dagen on - 2 dagen off. De laatste wordt als niet effectief beschouwd, dus alleen de eerste 2 manieren worden besproken. Bij het piramideschema begin je met een lage dosis van ongeveer 20-30 mcg en bouw je je dosis langzaam op. Dit is nodig omdat je lichaam aan Clenbuterol went. Normaal gesproken voeg je om de 2 weken 20-30 mcg toe aan je dosis.
Bij de 2 weken on - 2 weken off manier begin je met een lage dosis van 20-30 mcg en voeg je daar om de 3 dagen 20-30 mcg aan toe. Hierbij is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, als je de effecten van Clenbuterol bijna niet meer voelt, kun je de volgende keer de dosis wat verhogen. Op de helft van de 2-3 weken dat je Clenbuterol neemt, begin je met afbouwen en bouw je je dosis Clenbuterol zo af als je hem opgebouwd hebt. Daarna neem je 2-3 weken niks alvorens opnieuw te beginnen. Hierbij is het mogelijk om tijdens je off-periode T3 te nemen op dezelfde 2 weken on - 2 weken off manier. Dit tweede schema wordt algemeen als beter ervaren. Omdat Clenbuterol levertoxisch is moet je het niet te lang achter elkaar nemen, houd een maximum van 8 weken aan. Clenbuterol geeft een zenuwachtig gevoel en veroorzaakt slapeloosheid, daarom is het zaak om het niet binnen 4 uur voor het slapengaan te nemen. Vaak wordt het voor de training genomen vanwege de energieboost die het geeft.

Let heel goed op: als je Clenbuterol hebt genomen en je voelt geen bijwerkingen als verhoogd hartrime, trillende handen of zenuwachtig gevoel, neem dan nooit een extra pil. Als de eerste dosis toch nog begint te werken dan kan het extra wat je genomen hebt te veel worden voor je hart. Verhoog in plaats daarvan de volgende dag de dosis een beetje.


Bijwerkingen van Clenbuterol

De bijwerkingen die je ervaart bij het gebruik van Clenbuterol, zijn een verhoogde hartslag, trillende handen en een zenuwachtig gevoel. Verder kunnen hartkloppingen en slapeloosheid mogelijk voorkomen. Daarnaast is Clenbuterol levertoxisch, dus het moet niet te lang achtereen gebruikt worden. Clenbuterol belast je hart en vaten extra, dus mensen met hart- en vaatziekten kunnen dit middel beter niet nemen.

Meer informatie over Clenbuterol kun je vinden op Wikipedia en Eigenkracht ervaring met Clenbuterol.


Clenbuterol kuren

Clenbuterol kuur: de meest efficiënte manier om Clenbuterol te gebruiken.