cart

Home > Informatie > Turinabol, orale droge massabouwer, anabolenprofiel

Turinabol, orale droge massabouwer, anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Turinabol, 4-Chlorodehydromethyltestosterone, Profiel

Onderwerp: Turinabol werking, gebruik en bijwerkingen

Turinabol geeft droge massa en een harde look. Deze anabole steroïde is bekend van de Olympische athleten in Oost-Duitsland. Lees in dit profiel meer over de werking en bijwerkingen van Turinabol.

Werkzame periode 16 uur
Toediening Pillen
Dosis 40 tot 60 mg/dag
Acne Mogelijk, zeker bij hogere doses
Waterretentie Nee
Hoge bloeddruk Komt soms voor
Beschadiging lever Ja, maar in beperkte mate
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Ja, in beperkte mate
Extra

Turinabol is in de jaren 60 ontwikkeld om de Oost-Duitse athleten een voordeel te geven. Het is daarna ook, in combinatie met speciaal ontwikkelde trainingsmethoden gebruikt om te winnen op de Olympische Spelen.

Turinabol is sterk verwant aan Dianabol. Om Turinabol te krijgen is een groep aan Dianabol toegevoegd, zodat het niet meer kan aromatiseren naar oestrogeen. Dit heeft als resultaat dat waterretentie en gynecomastia bij Turinabol niet aan de orde zijn. Het geeft droge spiermassa zonder oestrogene effecten, wat leidt tot een harde look waar veel bodybuilders naar op zoek zijn.

Een ander kenmerk van Turinabol is dat het ervoor zorgt dat andere anabole steroïden minder gebonden worden door SHGB (sex hormone binding globulin). Dat betekent dat die anabole steroïden dankzij Turinabol hun werk beter kunnen doen. Een lage dosis Turinabol maakt de kuur al effectiever.


Werking van Turinabol

Ook al is Turinabol een afgeleide van Dianabol, zijn werking is heel verschillend. Zo is Turinabol veel milder in effect en bijwerkingen. Van Turinabol kun je vooral droge massawinst en een harde look verwachten. Omdat het niet aromatiseert is turinabol vooral geschikt voor droge massa en cutkuren. In de lever maakt het Testosteron vrij, dat daar door bepaalde enzymen (SHBG, Sex Hormone Binding Globulin) vastgehouden wordt en daardoor is het een interessante toevoeging aan een stack, oraal ingenomen Winstrol heeft datzelfde effect. Turinabol is een stuk minder levertoxisch dan Dianabol.


Gebruik van Turinabol

Turinabol wordt vooral genomen voor droge massa, het kan spiermassa behouden tijdens een cut. Omdat het een milde steroïde is is het populair bij beginners en mensen die zo min mogelijk risico willen lopen, maar wel wat chemische ondersteuning willen. Normaal gesproken wordt 40 tot 60 mg per dag genomen voor een maximum van 8 weken. Ervaren gebruikers nemen tot 120 mg per dag, maar dit levert weinig extra resultaat op. Omdat er weinig vermannelijking optreedt, wordt Turinabol ook door vrouwen genomen. Voor een vrouw is een dosis van 10 - 15 mg/dag voldoende. De dosis kan het beste worden verdeeld over twee momenten op de dag.

Turinabol is licht levertoxisch en moet dus niet te lang genomen worden. Bij maximaal 8 weken ben je veilig. Natuurlijk zijn er mensen die het veel langer nemen, maar in dat geval zou je regelmatig je bloed moeten laten onderzoeken om de gezondheid van de lever te controleren. Na de kuur kan Nolvadex of Clomid helpen de natuurlijke testosteronproduktie weer op gang te brengen.

Vanwege synergie met andere anabole steroïden, door het blokkeren van shbg, kan Turinabol heel goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld Testosteron.


Bijwerkingen van Turinabol

Turinabol is een redelijk mild middel. Mogelijke bijwerkingen zijn een bemoeilijkte bloedstolling, acne en vette huid, ook kunnen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen tijdelijke erectiestoornissen voorkomen, maar dit laatste maken maar weinig gebruikers mee door dit middel. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden, maar dit is een van de mildste anabolen wat betreft vermannelijking.

Doordat Turinabol geen sterk androgeen is, spelen serieuze androgene bijwerkingen zoals verlies van hoofdhaar en prostaatgroei geen rol. Het converteert ook niet naar oestrogeen, dus de typische oestrogene bijwerkingen als gynecomastia en waterretentie komen bij Turinabol niet voor.

Het is niet slim om Turinabol voor langere tijd te nemen omdat het (licht) levertoxisch is en zorgt voor ongezonde cholesterolwaarden in je bloed.

Meer informatie over Turinabol.

Turinabol kuren

Turinabol only: een leuk beginnerskuurtje voor wat extra spierkracht en -massa

Winstrol met Turinabol: combinatie van Winstrol met het milde Turinabol voor wat meer kracht en massa