cart

Home > Informatie > Superdrol, dieetsupplement anabolenprofiel

Superdrol, dieetsupplement anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Superdrol, Methyldrostanolone, Profiel

Onderwerp: Superdrol / Methyldrostanolone werking, gebruik en bijwerkingen

Superdrol is een inmiddels verboden middel dat gepromoot werd als prohormoon. Het zorgt voor een behoorlijke toename in kracht en droge spiermassa. Lees meer over Superdrol.

Werkzame periode 8 uur
Toediening Pillen
Dosis 20 tot 40 mg/dag
Acne Mogelijk
Waterretentie Licht aanwezig
Hoge bloeddruk Ja
Beschadiging lever Ja
Aromatisering Waarschijnlijk niet
DHT conversie Nee of niet significant
Onderdr. hormoonprod. Ja
Extra  

Superdrol is Masteron Propionaat dat is gemodificeerd om opname via de lever te overleven, waardoor het oraal genomen kan worden. Net zoals Masteron aromatiseert het niet naar oestrogeen en is het androgeen. Superdrol is echter een veel sterker anabool.

Het is kort gebruikt als medicijn. Veel later is het als supplement verkocht op de grijze markt van prohormonen. Inmiddels is het verboden. Het zorgt voor een toename in droge spiermassa en spierkracht.


Werking van Superdrol

Superdrol is Masteron Propionate die geschikt gemaakt is voor orale inname. Door deze modificatie is Superdrol schadelijk voor de lever. Superdrol wordt moeilijker afgebroken dan andere orale anabole steroïden en daardoor is het per mg sterker, maar ook giftiger voor de lever.

Superdrol verhoogt de hoeveelheid Testosteron, waardoor spieren groter en sterker worden. Dit doet het door SHBG (Sex Hormone Binding Globulin) te blokkeren. Daarnaast wordt de toe- en afvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar en van de spieren beter en herstelt het lichaam sneller van inspanning. Het aantal rode bloedlichaampjes neemt ook toe.


Gebruik van Superdrol

Superdrol kan voor maximaal 4 - 6 weken gebruikt worden omdat het behoorlijk levertoxisch is. Vanwege deze giftigheid voor de lever, kan het ook beter niet gecombineerd worden met andere anabole steroïden in pilvorm. 20 tot 40 mg per dag is een goede dosis. Zo'n kuur kan zorgen voor 10 kg extra spiermassa. Tegen eventueel oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen, die veroorzaakt worden door de verhoging in vrije Testosteron, als het vasthouden van vocht en vet kan een oestrogeenblokker als Nolvadex of aromataseremmer als Arimidex genomen worden. Een nakuur met Nolvadex of Clomid is essentieel.


Bijwerkingen van Superdrol

Mogelijke bijwerkingen zijn acne en vette huid, hoge bloeddruk, vasthouden van water, prostaathypertrofie en verlies van hoofdhaar. Ook kunnen bij hogere doses en/of lange kuren de testikels tijdelijk krimpen en kunnen tijdelijke erectiestoornissen optreden. Verder kan gynecomastie voorkomen, vooral bij gevoelige individuen. Dit komt omdat er door Superdrol meer Testosteron vrij komt, waarvan een deel converteert naar oestrogeen. Sommige mensen kunnen last hebben van toename van het lichaamshaar. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden. Ten slotte is Superdrol natuurlijk erg giftig voor de lever, wat problemen kan veroorzaken als het te veel of te lang genomen wordt.