cart

Home > Informatie > Roaccutane, anti acné, anabolenprofiel

Roaccutane, anti acné, anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Roaccutane, Isotretinoïne, Profiel

Onderwerp: Roaccutane, Isotretinoïne, werking, gebruik en bijwerkingen

Anabolen steroïden kunnen acné veroorzaken. Roaccutane kan dit voorkomen als het op de juiste manier genomen wordt. Lees meer over Roaccutane.

Werkzame periode 2 dagen
Toediening Pillen
Dosis 0.5 tot 1 mg/dag per kg lichaamsgewicht
Acne Nee, gaat het juist tegen
Waterretentie Nee
Hoge bloeddruk Nee
Beschadiging lever Licht giftig voor de lever
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Nee
Extra  

Roaccutane wordt gebruikt om acné tegen te gaan. Een mogelijke bijwerking van veel anabole steroïden is acné. Als je daar gevoelig of bang voor bent dan kun je Roaccutane nemen om dit te voorkomen.


Werking van Roaccutane

Bijna overal op de huid zitten talgklieren die talg produceren om het haar en de huid soepel te houden en te beschermen. De hoeveelheid talg die geproduceerd wordt hangt van een aantal dingen af, waaronder de hormoonhuishouding. Wanneer er teveel talg geproduceerd wordt, bijvoorbeeld door het nemen van androgene steroïden, kunnen er problemen ontstaan, zoals acné. Roaccutane zorgt dat er minder talg geproduceerd wordt en stopt de groei van de talgklier. Doordat er minder talg vrijkomt, raken de afvoerkanaaltjes van de talgklier niet meer verstopt en worden er geen nieuwe puistjes en mee-eters meer gevormd. Bestaande mee-eters laten los van de huid. Daarnaast remt Roaccutane de ontstekingsreactie van de huid en zorgt dat de bacterie, die deze veroorzaakt, verdwijnt.


Gebruik van Roaccutane

Normaal gesproken wordt 0.5 mg roaccutane per kg lichaamsgewicht per dag genomen. Een persoon van 70 kg zou dus 35 mg Roaccutane per dag nemen. De dosis kan hiernaartoe opgebouwd worden. Wanneer de acne extreem is wordt 1 mg/kg per dag genomen. Vrouwen mogen het absoluut niet vlak voor, tijdens of vlak na hun zwangerschap nemen.


Bijwerkingen van Roaccutane

Bijwerkingen die voor kunnen komen door Roaccutane zijn droge lippen, huid en slijmvliezen, hierdoor zullen gebruikers gedurende de dag vaak hun lippen insmeren met balsem. De traanproductie kan lager zijn, de gebruiker kan gevoelig worden voor de zon, het vet en cholesterolgehalte in het bloed kan verhogen. Daarnaast kan soms de leverfunctie verstoord worden, haaruitval, gewricht- en spierpijn en tijdelijke haaruitval en zelfs depressies kunnen voorkomen.


Apotheek.nl over Roaccutane en Wikipedia