cart

Home > Informatie > Reductil, Sibutramine, remedie tegen honger

Reductil, Sibutramine, remedie tegen honger

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Reductil, Sibutramine Hydrochloride, Profiel

Onderwerp: Reductil, Sibutramine Hydrochloride, werking, gebruik en bijwerkingen

Reductil (Sibutramine) is een medicijn tegen obesitas. Het is verboden omdat het in verband is gebracht met hartproblemen. Het neemt het hongergevoel weg en zorgt ervoor dat je wat extra energie verbrandt. Lees meer over Reductil.

Werkzame periode 8 uur
Toediening Pillen
Dosis 10 tot 15 mg/dag
Acne Nee
Waterretentie Nee
Hoge bloeddruk Mogelijk
Beschadiging lever Nee
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Nee
Extra Kan gevaarlijk zijn voor mensen met hartproblemen

De werkzame stof Sibutramine is onder de merknaam Reductil uitgebracht als medicijn tegen obesitas. Het werd echter verboden toen uit onderzoek bleek dat sommige patiënten hartklachten kregen, hoe klein dit percentage ook was. Reductil helpt tegen honger tijdens het afvallen en verhoogt je metabolisme een beetje.


Werking van Sibutramine

Reductil wordt vooral gebruikt om het hongergevoel te onderdrukken bij mensen die willen afvallen. Sibutramine zorgt ervoor dat de heropname van serotonine, norepinephrine en dopamine geremd wordt waardoor deze stoffen in grotere getale actief zijn in de hersenen. Serotonine zorgt voor een verzadigd gevoel en dopamine zorgt een stijging van je hartritme. Dat laatste betekent ook meteen hoger metabolisme, een hogere lichaamstemperatuur en dus een hogere energieverbranding. Doordat de gebruiker sneller een verzadigd gevoel heeft eet hij minder.


Gebruik van Reductil

Er wordt aangeraden om 10 mg sibutramine per dag te nemen, bijvoorbeeld 's morgens. Als dit geen effect heeft kan na een paar weken de dosis verhoogd worden naar 15 mg/dag.


Bijwerkingen van Sibutramine

Sibutramine kan een aantal bijwerkingen veroorzaken, namelijk droge mond of een rare smaak in de mond, problemen met slapen, hoofdpijn, een rommelige maag, verstopping, duizeligheid, slaperigheid, menstruatiepijnen of -krampen en pijn in gewrichten of spieren. Serieuzere bijwerkingen zijn een verhoogd risico op een hartaanval of hersenbloeding voor mensen die al hartproblemen hebben.


Meer info op apotheek.nl, Wikepedia over sibutramine en info over behandeling met sibutramine.