cart

Home > Informatie > Anadrol Oxymetholone, de massabom anabolenprofiel

Anadrol Oxymetholone, de massabom anabolenprofiel

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Anadrol, Oxymetholone, Profiel

Onderwerp: Anadrol / Oxymetholone werking, gebruik en bijwerkingen

Anadrol (Oxymetholone) is een anabole steroïde die veel massa geeft met veel oestrogene, maar geen androgene bijwerkingen. Lees in dit profiel meer over de werking en bijwerkingen van Anadrol.

Werkzame periode 12 - 16 uur
Toediening Pillen
Dosis 50 tot 150 mg/dag
Acne Mogelijk
Waterretentie Altijd flink aanwezig
Hoge bloeddruk Ja
Beschadiging lever Ja, een van de giftigste orale middelen
Aromatisering Waarschijnlijk wel
DHT conversie Ja
Onderdr. hormoonprod. Ja, in extreme mate
Extra

Anadrol is in 1960 uitgevonden en werd oorspronkelijk gebruikt voor behandeling van botontkalking, bloedarmoede en voor andere ziekten waarbij ongewenst verlies van lichaamsgewicht voorkomt. Het werd al snel vervangen door alternatieve medicijnen met minder bijwerkingen. Later werd het opnieuw populair omdat het goed hielp tegen verlies van spiermassa bij AIDS-patiënten.

Het vermogen van Anadrol om extreem snel massa en spierkracht op te bouwen maakt het populair onder bodybuilders. In dit opzicht lijkt het op Dianabol. Gebruikers hebben beter resultaat terwijl ze zeggen minder bijwerkingen te hebben. Anadrol (Oxymetholone) wordt, vanwege het snelle resultaat en giftigheid voor de lever, vaak voor een paar weken gebruikt om een langere kuur te kickstarten.


Werking van Anadrol / Oxymetholone

Anadrol is een zeer sterke steroïde die snel zichtbaar effect geeft, een toename van 6 kg in 2 weken komt veel voor. Dit is echter niet allemaal spiermassa maar voor een groot deel ook vet en vocht. Dat komt omdat anadrol zich bindt aan de oestrogeenreceptoren. Doordat veel vocht vastgehouden wordt komen er onder andere meer voedingsstoffen in de spiercellen en wat meer vocht in de gewrichten betekent dat deze beter bestand zijn tegen zware gewichten. Omdat oxymetholon gemodificeerd is om door je lever opgenomen te kunnen worden (17-alpha-alkylated) is het levertoxisch, Anadrol is zelfs giftiger dan andere (17aa) steroïden.


Gebruik van Anadrol

Omdat Anadrol levertoxisch is moet je dit niet voor lange tijd gebruiken, maximaal 6 weken wordt aangeraden. Als dosis werkt 50 mg/dag goed, bij 100 mg/dag heb je nog meer effect. Sommige mensen nemen 150 mg per dag, maar dan worden de bijwerkingen sterker en het effect niet groter. De dosis Anadrol kan het beste over twee momenten op de dag verdeeld worden, zodat de hoeveelheid Anadrol in je lichaam stabiel blijft.

Anadrol is vooral geschikt om een kuur met langwerkende produkten als Testosteron en Deca te kickstarten. Omdat Anadrol minder werkt via de androgeen receptoren en dus niet met andere steroïden concurreert om deze receptoren is het een goede aanvulling voor elke bulk kuur. Om vochtretentie tegen te gaan kan het gecombineerd worden met Trenbolone.

Vermijd combinatie met andere levertoxische (17aa) steroïden. Zorg altijd dat je lever van tevoren in orde is en vermijd extra belasting van je lever door alcohol en medicijnen. Supplementen als melkdistel helpen om je lever te beschermen. Een nakuur met Nolvadex of Clomid is nodig om de natuurlijke testosteronproductie weer op gang te helpen brengen.


Bijwerkingen van Anadrol / Oxymetholone

Naast de bijwerkingen die met de oestrogene werking van Anadrol te maken hebben is anadrol levertoxisch en krijg je er hoofdpijn van. Een opgezwollen gezicht door de waterretentie komt bij anadrol regelmatig voor. Tijdelijk krimpen van de testikels en zelfs tijdelijke erectiestoornissen kunnen ervaren worden. Daarbij zorgt anadrol voor prostaathypertrofie, acne en vette huid, hoge bloeddruk, toename van lichaamshaar, verlies van hoofdhaar en mogelijk gynecomastie. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden.


Voor meer informatie zie Anadrol steroid profile en Wikipedia over Anadrol.


Anadrol is verkrijgbaar in onze webshop.