cart

Home > Informatie > Proviron, anti-oestrogeen en Testosteronboost, informatie

Proviron, anti-oestrogeen en Testosteronboost, informatie

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2012 | Laatste update op 15-01-2021 | over Proviron, Mesterolone, Profiel

Onderwerp: Proviron, Mesterolone, werking, gebruik en bijwerkingen

Proviron voorkomt dat anabole steroïden omgezet worden naar oestrogeen. Het is zelf licht androgeen en veroorzaakt geen bijwerkingen. Lees meer over Proviron.

Werkzame periode 8 tot 12 uur
Toediening Pillen
Dosis 25 tot 100 mg/dag, voor vrouwen is dat 25 tot 50 mg/dag
Acne Zelden
Waterretentie Nee
Hoge bloeddruk Zelden
Beschadiging lever Zeer laag
Aromatisering Nee
DHT conversie Nee
Onderdr. hormoonprod. Alleen bij hoge doses en langdurig gebruik
Extra

Proviron voorkomt de omzetting van anabole steroïden naar oestrogeen en vermindert op die manier oestrogene bijwerkingen als gynecomastie en waterretentie. Daarnaast zorgt het ervoor dat meer van de genomen anabole steroïden beschikbaar zijn voor het opbouwen van spiermassa. Zelf is het een androgeen middel met milde bijwerkingen.


Werking van Proviron

Proviron zelf werkt op de androgeenreceptoren en kan niet aromatiseren. Wat je dus verwacht van een Proviron kuur is vetverlies, krachttoename en een lichte toename van spiermassa. In de praktijk zul je weinig merken behalve vetverlies en misschien een lichte krachttoename.

Dat komt omdat Proviron niet krachtig genoeg is en een groot deel van de Proviron verdwenen is voordat het de androgeenreceptoren kan bereiken. De oorzaak hiervoor is dat Proviron zich bindt aan bepaalde enzymen en eiwitten in het lichaam. Ten eerste bindt Proviron zich aan het aromatase enzym, wat zorgt voor het aromatiseren van Testosteron (en andere aromatiserende steroïden) naar oestrogeen. Ten tweede bindt het zich aan geslachtshormoon bindend globuline (SHBG) en albumine. Dat zijn twee eiwitten die zich aan Testosteron binden. Proviron bindt zich sneller en sterker aan deze enzymen en eiwitten dan Testosteron waardoor het zich als het ware opoffert voor de Testosteron, die vervolgens zijn werk kan doen in het lichaam.

Een derde functie van Proviron is dat het bepaalde bijwerkingen van Nandrolon (Deca) en Trenbolone kan reduceren, onder andere het verlies van libido. Normaal gesproken wordt om deze reden Testosteron toegevoegd aan kuren met Deca of Trenbolone. Mensen die geen Testosteron willen of kunnen nemen, kunnen dus Proviron nemen om deze functie over te nemen.

Ten slotte bindt het zich aan de androgeenreceptoren en zorgt zo voor vetverlies en krachttoename. Ook zorgt Testosteron voor extra androgeenreceptoren, wat de werking van de overgebleven Proviron versterkt. Gebaseerd op het bovenstaande kun je zeggen dat er een bijzondere synergie is tussen Testosteron en Proviron, ze versterken beiden de werking van de ander. Proviron zorgt dat de Testosteronkuur effectiever wordt en vermindert daarbij de oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen van testosteron zoals het vasthouden van vocht en de kans op gynecomastie. Proviron is op een andere manier gemodificeerd om opname door de lever te overleven dan andere orale steroïden, waardoor het veel minder giftig is.


Gebruik van Proviron

Zoals hierboven beschreven kan Proviron het beste gecombineerd worden in een stack met Testosteron en mogelijk andere steroïden. Doseringen van 25 tot 250 mg per dag kunnen zonder nadelige effecten genomen worden, maar 50 mg per dag is genoeg, 50 tot 100 mg per dag is normaal. Wanneer Proviron aan een Testosteron(stack) toegevoegd wordt, bestaan de winsten meer uit spier en minder uit vocht en vet. Proviron is ook heel geschikt om met Dianabol of Nandrolone te gebruiken om de oestrogene effecten van die middelen te verminderen.


Bijwerkingen van Proviron

Proviron is een zeer mild middel, het is maar licht hepatoxisch. Daarom kan Proviron voor langere tijd genomen worden zonder problemen. Bijwerkingen die op kunnen treden zijn een aanhoudende, pijnlijke erectie en bij langdurig en hoog gedoseerde toediening een tijdelijke verkleining van de testikels. Wanneer de gebruiker nog in de groei is kan het de groei voortijdig beëindigen. Verder kunnend de gebruikelijke androgene bijwerkingen optreden zoals vermannelijking, vooral merkbaar voor vrouwen, haargroei en een lagere stem. Prostaatgroei en uitval van hoofdhaar kunnen in mindere mate voorkomen omdat Proviron relatief mild is.


Zie wat Wikipedia zegt over Proviron.