cart

Home > Informatie > Hoe werkt een anabolenkuur?

Hoe werkt een anabolenkuur?

Anabolenkoning | Geschreven op 01-01-2016 | over Kuur, Informatie

Onderwerp: Anabolenkuur algemene informatie

Hoe stel je een anabolenkuur samen? Wat zijn de keuzes die je kunt maken? Waarom kies je voor bepaalde opties en hoe leidt dat tot een complete kuur? In dit artikel krijg je een beter idee van deze dingen.

Wat is doel van deanabolenkuur?

Voordat je een kuur kunt kiezen moet je weten wat je doel is. Wil je extra spiermassa, wil je afvallen of allebei? Bedenk dat het effect van een kuur met maar één enkel doel groter is.


Anabolenkuur algemeen

Een kuur is het tijdelijk nemen van een medicijn, in dit geval hormonen. Hoe lang de kuur duurt hangt af van het medicijn, de bijwerkingen daarvan en je eigen voorkeur. Om de kuur effectiever te maken worden vaak meerdere anabolen gecombineerd die elkaar aanvullen of negatieve effecten tegen gaan, dit wordt een stack genoemd. Aan het einde van de kuur begint de nakuur, deze is nodig om je eigen hormoonproduktie weer op gang te brengen, hierover later meer.
Een voorbeeld van een kuurschema is:


wk 1-10 Testosteron Enanthaat 500 mg/wk
wk 1-10 Deca 400 mg/wk
wk 1-4 Dianabol 40 mg/dag
wk 12-15 Nolvadex 20 mg/dag

Hier staat dus in elke regel: de weken dat je het produkt neemt, welk produkt dat je neemt en de hoeveelheid per tijdseenheid. Je neemt dus tijdens week 1 t/m 4 40 mg Dianabol per dag, tijdens week 1 t/m 10 500 en 400 mg Testosteron en Deca per week en tijdens week 12 t/m 15 20 mg Nolvadex per dag.
Bijwerkingen die je van een kuur als bovenstaande kunt verwachten zijn een verhoogd libido en atrofie van je testikels, kleinere ballen dus. Dat laatste komt omdat je lichaam stopt met zelf hormonen aanmaken. Na je nakuur nemen je testikels hun normale grootte weer aan. Een groter probleem wat je kunt ondervinden is gynecomastie, dat wil zeggen dat het klierweefsel onder je tepel opzet, ook wel gyno of bitch tits genoemd. Deze bijwerking is vroeg te detecteren doordat je tepels gevoelig worden. In dit vroege stadium kun je Nolvadex nemen. Wanneer dit niet helpt kun je een sterker middel als Arimidex of Femara proberen. Wanneer hij niet behandeld wordt is er een kans dat de gyno na een tijdje uit zichzelf weg gaat. Zo niet dan kan hij operatief verwijderd worden. Iets anders waarvoor je moet uitkijken is leverschade. Veel van de pillen die door bodybuilders genomen worden beschadigen de lever, daarom moet je ze nooit langer nemen dan 6 tot 8 weken.
Voor de bijwerkingen geldt dat de een er last van heeft, terwijl de ander niks merkt, maar het is goed om voorbereid te zijn. De bijwerkingen worden later op deze website uitgebreid behandeld.